Com evitar l’SPAM

Segons fonts expertes en el tema, en els darrers mesos el correu no desitjat ha augmentat en un 280%. Això representa que un 85% del correu que es rep és el que en diem Correu Brossa o SPAM. Des d’aquí us donem uns quants consells per evitar-lo. O alguns remeis per si ja l’esteu patint.
La finalitat d’aquesta plaga, com us podeu imaginar, és el frau econòmic a través de la publicitat. Per què ho veieu més clar només cal que doneu un cop d’ull a al següent esquema, que n’explica molt bé el seu funcionament.

Prevenir l’SPAM:

– No donar la nostra adreça a Internet:

No hem d’escriure mai la nostra adreça de correu electrònic a cap pàgina d’Internet, ja sigui en un fòrum de debat, etc.
Quan no hi hagi més remei que donar-la, es recomana utilitzar un correu específic per a cada tema.

– Triar adreces que no siguin fàcils d’endevinar:

Perquè molts Spammers envien missatges amb el format “elquesigui@domini.com” o utilitzen combinacions comuns com ara “info@domini.com”. Per això és preferible utilitzar noms d’usuari que siguin difícils d’endevinar.
Per exemple, “patriciamota@domini.com” serà més difícil d’endevinar que “patricia@domini.com”.

– No continuar cadenes de correus electrònics:

Les cadenes de correus electrònics són una mina per als Spammers. Per això mai s’ha de participar en elles.
Si hem de reenviar un missatge, cal esborrar la part de la capçalera, suprimint així les adreces que incorporava el missatge original.

– Utilitzar l’opció CCO: en els enviaments col•lectius:

Quan es vol fer arribar un missatge a un grup de persones, en comptes de posar les adreces dels destinataris al camp “Para” o “CC”, s’ha d’utilitzar l’opció CCO (Còpia Oculta), de manera que les adreces no siguin visibles per a la resta de destinataris.

– Activar la casella “no rebre correu comercial”:

A la majoria de webs, quan s’omple un formulari de registre, es pot triar entre l’opció de “rebre” o “no rebre” notificacions comercials. És molt important consultar la política de privacitat de les pàgines abans de facilitar l’adreça de correu.

– No respondre mai als missatges dels Spammers:

Tot sovint els Spammers envien missatges a discreció sense saber si arribaran enlloc. Responent a missatges de publicitat es confirma el funcionament de l’adreça i aquesta esdevé un objectiu encara més interessant per als Spammers.

Netejar l’SPAM:

Si ja sou víctimes de l’SPAM, les solucions que existeixen per filtrar-lo són diverses:

– Software Antispam: Existeixen diferents solucions (les més fiables de pagament) per destriar-lo.
– Antivirus: La majoria de suites d’Antivirus de seguretat per Internet inclouen un Antispam.
– Servidors: Si disposeu d’un domini propi, contacteu amb el vostre proveïdor. La majoria disposen de serveis que filtren el correu abans de que entri a la vostra safata d’entrada.
– Correus gratuïts via web: correus tipus Hotmail, Yahoo o, sobretot, Gmail, disposen dels seus propis filtres de correu no desitjat.

En últim cas, sempre podeu crear una adreça nova on aplicareu els consells que us hem donat abans i deixareu l’actual per a d’altres menesters.