El teclat

Al vostre teclat hi ha tot un seguit de tecles que sempre us heu preguntat perquè serveixen. La majoria no les necessiteu per res. Però ni ha algunes que, si us acostumeu a fer-les servir (en solitari o en combinació) us facilitaran i molt la vostra feina. Aquí en teniu algunes:

Tecles d’edició ràpida:

Ctrl + X – Si utilitzem aquesta opció sobre un paràgraf que hem seleccionat prèviament, l’estarem retallant per enganxar-lo posteriorment en un altre lloc.
Ctrl + C – En aquest cas, si utilitzem aquesta opció sobre un paràgraf que hem seleccionat prèviament, el que farem és copiar-lo, però no ens desapareixerà del lloc original quan l’haguem enganxat. Si el retallem, si.
Ctrl + V – Serveix per enganxar el paràgraf que hem retallat o copiat prèviament.
Selecció de paràgrafs – Podeu seleccionar amb més precisió un paràgraf si premeu les fletxes de direcció conjuntament amb la de “Majúscules”.
Selecció de files o columnes en una taula o un document d’Excel – També podeu seleccionar diverses cel•les alhora amb les “Majúscules” i les tecles de direcció. Però si el que voleu és seleccionar files o columnes, heu de canviar les tecles de direcció pel botó esquerra del ratolí i anar seleccionant les capçaleres amb les “Majúscules”. Si el que voleu fer és seleccionar files o columnes alternatives, canvieu la tecla “Majúscules” per la de “Control”.

Tecles de desplaçament ràpid:

Alt + Tab – Aquesta combinació ens serveix per desplaçar-nos quan tenim varies finestres obertes, tant si són de programes com del navegador Web que utilitzem.
Inicio / Fin – Ens serveixen per adreçar-nos directament al començament o al final del document amb el que estem treballant, tant si és de Office com si és una pàgina Web.
Av Pág / Re Pág – Les utilitzem per desplaçar-nos més ràpidament en documents llargs, avançant o retrocedint segons ens convingui.
Mostrar l’escriptori – Això no és una tecla, sinó una icona que trobareu al costat del botó “Inicio”, al costat de les del Internet Explorer i el Outlook Express. Serveix per minimitzar automàticament totes les finestres que tenim obertes. Si el que volem és tancar-les, ja ho sabeu, Alt + F4.

Aneu fent proves i veureu com podreu prescindir de molts menús i anar més lleugers. Ja ens ho direu.