Barcelona Wifi

Aquest any, l’ajuntament de Barcelona ampliarà notablement la xarxa wifi gratuïta de la ciutat. Es passarà de 664 a 1.527 punts operatius, que inclouran la xarxa completa d’autobusos, parades de metro (les primeres seran Espanya, La Sagrera, Universitat, Arc de Triomf, Diagonal, Catalunya, Paral•lel, Sants i Sagrada Família), parcs i jardins municipals, mercats municipals i el port de Barcelona. Es preveu que tota aquesta infraestructura estigui a ple rendiment el 2.016.

Barcelona Wifi va començar l’any 2009 i actualment l’utilitza una mitjana de 100.000 usuaris cada mes, en llocs com ara biblioteques, centres cívics i altres equipaments municipals.

La velocitat de descàrrega permesa per a la xarxa municipal és de 256K. És a dir, que ens permet fer una navegació simple per internet, i també accedir al seu portal, que ofereix guies i agendes d’informació municipal.

Però ja es parla de que en un futur hi haurà una oferta de wifi “prèmium”, pels usuaris que vulguin ampliar la velocitat.