Imprimir a la nostra impressora des de qualsevol lloc

Fins ara, hem associat la impressió de documents a una impressora connectada al nostre ordinador, bé sigui a través d’un cable o inhalàmbricament. Fins i tot ens hem acostumat a fer-ho a través d’una xarxa.

Però, de la mateixa manera que pengem i compartim documents al que avui en dia anomenem “núvol”, també hi podem compartir les nostres impressores. Molts usuaris de Google Chrome ja ho saben. I comparteixen la seva impressora a través del seu compte, per poder enviar a imprimir el que volen des de qualsevol dispositiu (ordinador, tauleta o telèfon intel•ligent). Encara que estiguin fora de casa o del despatx. És un servei que s’anomena Google Cloud Print.

La novetat és que ara ja no ens cal passar pel Chrome per imprimir, sinó que Google ens ofereix un controlador per poder instal•lar la impressora com qualsevol altra que tinguem connectada directament al nostre ordinador (sigui PC o Mac). És a dir, que també la tindrem disponible per imprimir a través del Word, l’Excel o qualsevol altra aplicació d’escriptori.

Siguem on siguem, els treballs s’enviaran a la nostra impressora que, quan estigui encesa, els imprimirà.