Especialistes Mac-Windows

Actualitzar a Windows 10

Ja ha aparegut la primera gran revisi贸 per Windows 10 (Build2016). I nom茅s queden tres mesos per qu猫 els usuaris de Windows 7 i Windows 8-8.1 puguin descarregar la seva actualitzaci贸 de manera gratu茂ta. Ha arribat doncs el moment de que, qui ho vulgui, faci el pas a Windows 10.

"Windows 10"

Quins avantatges ens aportar脿?

Una presentaci贸 m茅s moderna i un sistema amb un munt de novetats (principalment el seu indexador i cercador).

Un sistema m茅s segur i m茅s fiable, donat que cada versi贸 de Windows implementa noves mesures de seguretat. M茅s lleuger i que consumeix menys recursos que els seus anteriors.

Si disposes de Windows 8 o Windows 8.1, el salt a Windows 10 茅s gaireb茅 inevitable. Sobretot, perqu猫 desapareixen les barres laterals emergents que apareixien en els moments m茅s inoportuns. I pel retorn al bot贸 Inicia cl脿ssic, des d鈥檕n accedir al llistat de programes, cercador, bot贸 d鈥檃pagat, acc茅s al tauler de control, etc.

A m茅s a m茅s, cal tenir en compte que tant Windows 7 com Windows 8 han arribat al final del seu suport est脿ndard per part de Microsoft. I que m茅s tard, o m茅s d鈥檋ora tots haurem d鈥檃nar a parar a Windows 10.

I quins s贸n els desavantatges?

Malgrat que Windows 10 no exigeix uns recursos massa elevats, pot ser que un ordinador antic, per la seva estructura t猫cnica, no convingui actualitzar-lo. Algunes de les seves noves tecnologies avan莽ades poden incl煤s alentir-lo en exc茅s. Caldr脿 analitzar cada cas per separat.

Ens podem trobar amb que alguns programes antics no funcionin. Segurament, programes amb m茅s de 20 anys d鈥檃ntiguitat. Per貌 sobretot caldr脿 tenir-ho en compte en empreses que utilitzen aplicacions espec铆fiques.

Tamb茅 cal tenir present que impressores de marques rares i/o esc脿ners antics (d鈥檜ns 10 anys aproximadament) podrien tamb茅 ser incompatibles.

A l鈥檋ora de portar a terme l鈥檃ctualitzaci贸, recomanem que acudiu a un professional. En primer lloc, per valorar si us conv茅 fer-ne el pas. I en segon, per qu猫 us ajusti la seva configuraci贸 (sobretot a nivell de privacitat) i optimitzi el seu funcionament.

Si ho f茅u pel vostre compte i amb la configuraci贸 per defecte correu diversos riscos. Per exemple, que el sistema es posicionar脿 per recopilar dades del vostre us de Internet, ubicaci贸, contactes, missatges, etc. Us apareixeran cont铆nuament avisos als que no sabreu qu猫 contestar. I, en general, trobareu que el vostre equip funciona m茅s lent.