Especialistes Mac-Windows

Arriba Windows 10

El proper 29 de juliol arriba Windows 10, la nova versi贸 del sistema operatiu de Microsoft. Diuen que 茅s la seva versi贸 m茅s ambiciosa i, si s贸u usuaris de Windows 7 SP1 o Windows 8.1, ja podeu fer la reserva de la seva actualitzaci贸 gratu茂ta (que caldr脿 instal路lar durant el seu primer any de vida). La trobareu a trav茅s d鈥檜na icona que us haur脿 aparegut a la barra de tasques, a prop del rellotge.

Els requisits que necessita el vostre ordinador per poder-lo instal路lar s贸n els mateixos que per Windows 7 o Windows 8.1. Aix铆 que si aquests us funcionen correctament, no tindreu problemes. Malgrat aix貌, tamb茅 caldr脿 veure si els controladors i el software que hi teniu instal路lats s贸n compatibles.

Algunes de les seves noves funcionalitats dependran de que disposem d鈥檜n maquinari concret. Per exemple, per l鈥檈ina de reconeixement de veu Cortana necessitareu un micr貌fon d鈥檜na m铆nima qualitat.

La principal virtut del Windows 10 茅s que ser脿 una plataforma universal v脿lida per PC鈥檚, port脿tils, convertibles, tauletes, tel猫fons intel路ligents, consoles, etc. I, per tant, les seves aplicacions seran universals, adaptant el seu disseny a l鈥檃parell en que es facin servir. Alhora, les dades es podran sincronitzar entre els diferents dispositius d鈥檜n mateix usuari.

La seva interf铆cie s鈥檃ssemblar脿 m茅s a la de Windows 7 que a Windows 8. I recuperar脿 el men煤 d鈥檌nici tradicional, modernitzat amb un apartat de rajoles i una nova iconografia.

Vindr脿 equipat amb un nou navegador, Microsoft Edge, minimalista en la seva interf铆cie, m茅s r脿pid i que admetr脿 complements.

Ara b茅, no us recomanem que en f茅u l鈥檃ctualitzaci贸 d鈥檌mmediat, perqu猫 茅s conegut que els sistemes operatius nous donen problemes, i ho acaben pagant els usuaris que els estrenen.