Especialistes Mac-Windows

Cercadors respectuosos amb la privacitat

Si utilitzeu Google com a cercador predeterminat, us haureu donat compte que moltes vegades sembla que us estiguin llegint el pensament. Els cercadors, i en especial els que un compte d鈥檜suari per iniciar sessi贸, ens identifiquen i utilitzen el nostre perfil per 鈥渕illorar els resultats de cerca鈥. Qu猫 茅s el mateix que dir per rastrejar la nostra activitat i enviar-nos publicitat a mida.

"DuckDuckGo"

脡s per aix貌 que cada cop m茅s usuaris fan servir cercadors que es centren en la protecci贸 de la privacitat, com DuckDuckGo o Startpage.

Es tracta de motors de cerca que es nodreixen dels resultats del mateix Google o de Yahoo!, per貌 que no recopilen ni comparteixen cap informaci贸 de l鈥檜suari. D鈥檃questa manera, la mateixa cerca feta per diferents usuaris, oferir脿 els mateixos resultats.

De la mateixa manera, no ens ofereixen resultats 鈥減romoguts鈥 per tercers amb finalitats publicit脿ries.

A m茅s a m茅s, a trav茅s de les seves opcions de configuraci贸, podem personalitzar-ne l鈥檃paren莽a: Els colors, les fonts o els temes a utilitzar.

Els resultats de les cerques tendeixen a oferir-nos respostes r脿pides i precises, que no requereixin entrar a cap lloc web. Per exemple, si la nostra cerca d贸na com a resultat un v铆deo de Youtube, el podrem reproduir directament des de la p脿gina de resultats.