Especialistes Mac-Windows

Com buscar i trobar amb el Google

Trobar la informaci贸 que busquem per internet no 茅s tan f脿cil com escriure una paraula a la finestreta del nostre cercador favorit. Per貌 existeixen alguns trucs que ens ajuden a afinar la cerca:

– F茅u servir聽 per indicar que busqueu una frase exacta. Si ho feu, trobareu aquelles p脿gines on apareguin les paraules que busqueu juntes i en el mateix ordre. Si no ho f茅u, trobareu totes les p脿gines que les incloguin, per貌 hi poden sortir separades. Proveu a buscar F1 inform脿tics i despr茅s f茅u el mateix utilitzant les cometes (鈥淔1 Inform脿tics鈥).

– Per defecte Google busca totes les paraules que escriviu en el camp de cerca, tot i que li podeu dir que no n鈥檌nclogui una o m茅s si hi poseu el signe – davant, com per exemple a apple -ipod.

– Google accepta fins a 32 paraules en les cerques, i ignora les seg眉ents. En teniu prous, oi?

– Podeu fer que busqui una paraula o un altra fent servir l鈥檕perador OR (en maj煤scules), com per exemple ordinador port脿til OR de sobretaula.

– El Google tamb茅 茅s capa莽 de buscar rangs de n煤meros quan els separeu amb dos punts, com ara 1889..1969.

– Abans el Google ignorava les preposicions, per貌 ara connexi贸 internet i connexi贸 a internet tornen resultats diferents.

– Podeu fer servir comodins en les cerques si no recordeu una o varies paraules: 鈥** jutges d鈥檜n jutjat鈥 us donar脿 el nombre de jutges que mengen d鈥檜n penjat.

– Google tamb茅 sap fer n煤meros. Aix铆 que si escriviu 22*3,4 us dir脿 que el resultat 茅s 74,8.

– Si necessiteu saber el significat d鈥檜n acr貌nim, utilitzeu define: per obtindre una p脿gina amb descripcions; al final d鈥檃questa apareixen enlla莽os per buscar el mateix acr貌nim en altres idiomes, com per exemple amb define:DOC o amb define:JPG.

– 脡s possible restringir els resultats de les cerques a un domini de primer nivell determinat, como per exemple els .cat. D鈥檃questa manera inform脿tics site: cat busca les p脿gines hostatjades en llocs amb domini .cat en les que hi surt la paraula inform脿tics.