Especialistes Mac-Windows

Com netejar un monitor de LCD, LED o plasma

Abans, quan els monitors duien pantalles CRT, no calia prendre cap precauci贸 especial per netejar-los.

Per貌 ara, amb les pantalles planes de LCD, LED o plasma, 茅s prec铆s utilitzar materials espec铆fics i seguir tot un seguit de passos, ja que s贸n molt m茅s delicats.

Per mantenir la pantalla del nostre ordinador neta 茅s important evitar tocar-la amb els dits. Tampoc l鈥檈xposarem a determinats ambients on s鈥檋i generin part铆cules que, sense adonar-nos, la puguin marcar (per ex. la cuina). I si no l鈥檋em de fer servir durant un temps, 茅s millor tapar-la o desar-la en un lloc tancat.

Si hem de netejar el monitor, el primer que hem de fer 茅s apagar-lo. Agafar un drap suau, que no faci borrissol, i comen莽ar repassant el marc. Despr茅s seguirem amb la pantalla, pensant en la seva fragilitat i fregant-la amb suavitat. Es recomana evitar els tovallons o el paper de cuina.

Despr茅s, podem utilitzar algun l铆quid netejador que aconseguim en alguna botiga especialitzada. Per貌 tamb茅 podem fer servir la nostra pr貌pia recepta casolana. Per exemple, barrejant aigua t铆bia destil鈥ada amb unes gotes de rentavaixelles. O fent una soluci贸 a parts iguals de vinagre i aigua destil鈥ada.

Sempre aplicarem el l铆quid sobre el drap, mai sobre la pantalla directament. I despr茅s de netejar-la, en passarem un altre de sec per eixugar-la.