Especialistes Mac-Windows

Compte enrere pel suport a Windows Xp i Office 2003

El proper 8 d鈥檃bril del 2.014 Microsoft deixar脿 de donar suport a Windows XP. Queden encara uns quants mesos, per貌 no val a badar, perqu猫 aix貌 representa que deixaran d鈥檃par猫ixer actualitzacions. I el m茅s comprometedor 茅s que entre aquestes s鈥檋i inclouen les de seguretat, que fan que disposem d鈥檜n sistema operatiu menys vulnerable.

De la mateixa manera, els usuaris d鈥橷P quedaran exposats a possibles errades de software, i a incompatibilitats amb el programes i dispositius nous.

La vida del Windows XP ha sigut m茅s llarga del que 茅s habitual. Va apar猫ixer l鈥檕ctubre del 2001. Com tots els sistemes de Microsoft, el seu comportament no va ser estable fins l鈥檃parici贸 de la seva primera revisi贸 (Service Pack 1), al cap de m茅s d鈥檜n any (novembre de 2002).

Despr茅s d鈥檃questa revisi贸, en van sortir encara dues m茅s (el 2004 i el 2008), la darrera incl煤s despr茅s de que aparegu茅s el flamant Windows Vista el 2007. Perqu猫 el que s鈥檃nunciava com el millor sistema operatiu de la multinacional americana, va esdevenir un frac脿s estrepit贸s pel reguitzell d鈥檈rrors i problemes que ocasionava.

Acostuma a passar sempre amb els productes de la companyia de Redmond: primer en donen una de calenta (95,98,XP,7) i despr茅s una altra de freda (Me, Vista, 8). Ni fet expressament…

Per貌 despr茅s de dotze anys i entre nosaltres i amb una pres猫ncia encara del 40% dins del parc mundial d鈥檕rdinadors (gran part en el sector empresarial), arriba l鈥檋ora de la seva jubilaci贸. I ho far脿 conjuntament amb un altre cl脿ssic: el Microsoft Office 2003. Una suite ofim脿tica que ha quedat obsoleta davant les millores que han presentat les seves versions posteriors. I tot aix貌, malgrat la dificultat que va presentar per als usuaris adaptar-se als nous men煤s, que van apareixen a partir de la versi贸 2007.

Aix铆 que ha arribat l鈥檋ora de que els que encara opereu amb aquests sistemes, aneu fent un pensament.