Especialistes Mac-Windows

CryptoLocker, un virus que encripta les dades del nostre ordinador

Els darrers dies s鈥檈st脿 estenent i sofisticant un virus molt malici贸s, del tipus anomenat Ransomware, que encripta totes les dades dels ordinadors que infecta. La variable m茅s coneguda es diu Cryptolocker.

El virus arriba en un fals email de 鈥淐orreos鈥, escrit en un castell脿 que ja desperta sospites. El missatge ens avisa de que tenim un paquet per recollir que no s鈥檋a pogut entregar. I al clicar en l鈥檈nlla莽 per veure la informaci贸 sobre l鈥檈nviament, es descarrega i s鈥檈xecuta un virus. S鈥檃precia perqu猫 afegeix al nom dels documents la terminaci贸 .encrypted, tot bloquejant-ne l鈥檃cc茅s.

Aleshores es rep un missatge que informa de que els arxius m茅s importants de l鈥檈quip, inclosos els de llapis de mem貌ria i discs USB connectats (fotos, v铆deos, documents, etc.), han estat bloquejats. I s鈥檈xigeix un pagament de 299鈧 per recuperar-los, que s鈥檋auria de fer a trav茅s d鈥檜na moneda virtual d鈥檌nternet anomenada Bitcoin. Malgrat aix貌, pagar tampoc garanteix recuperar les dades i es recomana no fer-ho.

De moment no s鈥檋a trobat la soluci贸 per recuperar la informaci贸 encriptada. Tot i que confiem que aparegui una soluci贸 en els propers dies.

Coneixem casos que, de moment, han perdut tota la seva informaci贸. Per貌 tamb茅 hem pogut netejar el virus i solucionar el problema amb aquells que tenien c貌pies de seguretat.

La millor soluci贸 doncs, per no trobar-se amb casos com aquest, 茅s disposar de c貌pies de seguretat actualitzades. I la millor manera de que no se us passi fer-les 茅s disposar d鈥檜n sistema automatitzat. Poseu-vos en contacte amb nosaltres i us ajudarem a fer-ho.