Especialistes Mac-Windows

DuckDuckGo

Quan naveguem per internet, Google emmagatzema molta informaci贸 sobre les nostres activitats: dades relatives al nostre historial de cerques, mapes visualitzats, l鈥檃ctivitat que hem portat a terme a YouTube o a la resta dels seus serveis, etc.

Tots aquests rastres es poden esborrar. Per貌 tamb茅 podem utilitzar un cercador que ens permeti navegar per internet d鈥檜na forma totalment an貌nima.

DuckDuckGo 茅s aquesta alternativa, que combina la simplicitat de Google, per貌 que alhora posseeix poderosos comandaments de cerca. Aquests comandaments, o !bangs, ens permeten fer cerques especifiques en llocs web de manera directa.

Per exemple, si afegim a la nostra cerca +!yt podrem buscar directament a YouTube. El mateix podrem fer afegint +!wi per a la Wikip猫dia o +!tw pel Twitter. Igualment, tamb茅 podem realitzar cerques en una p脿gina en concret escrivint, per exemple, paraula a cercar !f1informatics.cat. Aix铆 les nostres cerques s贸n m茅s r脿pides i productives.

La darrera versi贸, que integra la cerca d鈥檌matges i v铆deos, es pot integrar a Google Chrome, tant com aplicaci贸 com a extensi贸. I tamb茅 est脿 disponible pels dispositius m貌bils amb sistema operatiu Android, iOS o Windows Phone.

La seva configuraci贸 es pot personalitzar i queda guardada de forma an貌nima i segura. D鈥檃questa manera podrem, per exemple, obtenir resultats d鈥檃cord a la nostra llengua o pa铆s.

I tamb茅 disposa de infinitat d鈥檜tilitats afegides, tant diverses com calcular percentatges, generar contrasenyes segures, detectar l鈥檌dioma d鈥檜na paraula o frase, convertir unitats, calcular dist脿ncies, etc.