Especialistes Mac-Windows

El Corrector

El Corrector és, com el seu nom indica, una eina de revisió ortogràfica i gramatical de la llengua catalana, desenvolupada per la Universitat Pompeu Fabra, molt completa i, a més a més, gratuïta.
El Corrector es basa en el que s’anomena processament del llenguatge humà, de manera que en fer la correcció s’intenta que l’ordinador “comprengui” el que l’usuari està volent dir.


Entre les seves característiques destaca que està basat en el Diccionari Normatiu de l’Institut d’Estudis Catalans. Permet activar i desactivar la detecció dels errors tipogràfics o dels gramaticals. I també permet adaptant-lo a diferents varietats dialectals.
A més a més, s’integra dins del paquet de Microsoft Office amb un funcionament molt similar al del propi corrector del Word. No és la primera ni l’única solució d’aquest tipus. De fet ja n’existeixen d’altres, de pagament o no, que venen integrades (Per exemple, al Word) o s’integren en els programes (Maxigramar). I d’altres solucions que podem utilitzar a través de diverses pàgines web.