Especialistes Mac-Windows

El nou disseny de Gmail

Ja 茅s aqu铆 el nou disseny de Gmail que incorpora unes quantes novetats destacables, tant a nivell est猫tic com funcional. Us en farem cinc c猫ntims.

Una de les idees principals 茅s que no ens moguem de la safata d鈥檈ntrada. 脡s per aix貌 que tenim la possibilitat d鈥檃rxivar, eliminar, marcar o posposar un email sense ni tant sols obrir-lo. 脷nicament passant el cursor per sobre la l铆nia d鈥檜n missatge.

"Gmail"

A partir d鈥檃ra, no caldr脿 que ens perdem en una cadena infinita de missatges per veure els arxius adjunts, perqu猫 tamb茅 els podrem obrir directament des de la safata d鈥檈ntrada.

Podem posposar missatges per veure鈥檒s m茅s tard, el qual els mour脿 de la safata d鈥檈ntrada a la carpeta de posposats. Alhora, Gmail incorpora ara tamb茅 una funci贸 d鈥檃ssistent, i ens mostrar脿 missatges del tipus: “has rebut aquest correu fa tres dies. El responem?”. O suggeriments tals com si vols deixar de rebre els missatges d鈥檜na llista a la que est脿s subscrit i mai obres.

De la mateixa manera, tamb茅 arriben les respostes intel路ligents, que ens permetran respondre determinants correus amb respostes r脿pides. M茅s endavant es diu que tamb茅 podrem fer servir una mena de text predictiu, com el dels tel猫fons m貌bils.

A la columna situada a la dreta disposarem ara d鈥檃ccessos a Calendar, Keep y Tasques. Si els cliquem, la columna s鈥檃mplia i podem veure informaci贸 煤til d鈥檃questes aplicacions sense abandonar el nostre correu.

Les millores en seguretat tamb茅 s贸n un tema important. D鈥檃questa manera, se鈥檔s avisar脿 cada cop que rebem missatges potencialment perillosos.

I tamb茅 millora la privacitat. Si activem el mode confidencial, impedirem que es puguin descarregar, reenviar, copiar o imprimir els missatges que enviem. Molt important si compartim informaci贸 sensible.

Per activar aquest nou disseny caldr脿 que ens adrecem a la icona del cargol situada a l鈥檃ngle dret de la nostra pantalla. I all脿 escollirem “provar el nou Gmail”. Aix貌 funciona amb tots els comptes gratu茂ts. Si sou usuaris del servei professional de Google, caldr脿 que ho sol路liciteu al vostre administrador.

Algunes d鈥檃questes funcionalitats encara no s贸n disponibles per a tothom i s鈥檃niran activant en les properes setmanes.