Especialistes Mac-Windows

El teclat

Al vostre teclat hi ha tot un seguit de tecles que sempre us heu preguntat perqu猫 serveixen. La majoria no les necessiteu per res. Per貌 ni ha algunes que, si us acostumeu a fer-les servir (en solitari o en combinaci贸) us facilitaran i molt la vostra feina. Aqu铆 en teniu algunes:

鈥 Tecles d鈥檈dici贸 r脿pida:

Ctrl + X – Si utilitzem aquesta opci贸 sobre un par脿graf que hem seleccionat pr猫viament, l鈥檈starem retallant per enganxar-lo posteriorment en un altre lloc.
Ctrl + C – En aquest cas, si utilitzem aquesta opci贸 sobre un par脿graf que hem seleccionat pr猫viament, el que farem 茅s copiar-lo, per貌 no ens desapareixer脿 del lloc original quan l鈥檋aguem enganxat. Si el retallem, si.
Ctrl + V – Serveix per enganxar el par脿graf que hem retallat o copiat pr猫viament.
Selecci贸 de par脿grafs – Podeu seleccionar amb m茅s precisi贸 un par脿graf si premeu les fletxes de direcci贸 conjuntament amb la de 鈥淢aj煤scules鈥.
Selecci贸 de files o columnes en una taula o un document d鈥橢xcel – Tamb茅 podeu seleccionar diverses cel鈥es alhora amb les 鈥淢aj煤scules鈥 i les tecles de direcci贸. Per貌 si el que voleu 茅s seleccionar files o columnes, heu de canviar les tecles de direcci贸 pel bot贸 esquerra del ratol铆 i anar seleccionant les cap莽aleres amb les 鈥淢aj煤scules鈥. Si el que voleu fer 茅s seleccionar files o columnes alternatives, canvieu la tecla 鈥淢aj煤scules鈥 per la de 鈥淐ontrol鈥.

鈥 Tecles de despla莽ament r脿pid:

Alt + Tab – Aquesta combinaci贸 ens serveix per despla莽ar-nos quan tenim varies finestres obertes, tant si s贸n de programes com del navegador Web que utilitzem.
Inicio / Fin – Ens serveixen per adre莽ar-nos directament al comen莽ament o al final del document amb el que estem treballant, tant si 茅s de Office com si 茅s una p脿gina Web.
Av P谩g / Re P谩g – Les utilitzem per despla莽ar-nos m茅s r脿pidament en documents llargs, avan莽ant o retrocedint segons ens convingui.
Mostrar l鈥檈scriptori – Aix貌 no 茅s una tecla, sin贸 una icona que trobareu al costat del bot贸 鈥淚nicio鈥, al costat de les del Internet Explorer i el Outlook Express. Serveix per minimitzar autom脿ticament totes les finestres que tenim obertes. Si el que volem 茅s tancar-les, ja ho sabeu, Alt + F4.

Aneu fent proves i veureu com podreu prescindir de molts men煤s i anar m茅s lleugers. Ja ens ho direu.