Especialistes Mac-Windows

El virus de la Policia

El conegut com a 鈥淰irus de la Policia鈥 茅s una de les amenaces m茅s grans dels 煤ltims temps. Un munt d鈥檜suaris s鈥檋an trobat amb l鈥檕rdinador bloquejat nom茅s obrir-lo, amb un missatge a pantalla completa que simula provenir de la Policia (en alguns casos tamb茅 de la S.G.A.E.). I amb l鈥檈xcusa d鈥檋aver com猫s un suposat delicte inform脿tic, d鈥檃cc茅s a webs pornogr脿fiques principalment, sol鈥icita una quantitat de diners per desbloquejar-lo.


Es tracta d鈥檜n troi脿 que utilitza els sistemes de pagament online Ukash i Paysafecard, i que ha anat evolucionant en diferents variants cada cop m茅s resistents a les eines de desinfecci贸. Per貌 en el fons 茅s tant pobre internament, que els antivirus no detecten el seu comportament sospit贸s.

El virus aprofita una vulnerabilitat de la versi贸 de gener del software Java, que es carrega nom茅s previsualitzar determinades p脿gines de desc脿rrega de continguts multim猫dia. 脡s per aix貌 que la millor manera de no caure en les seves urpes 茅s mantenint aquest software actualitzat. Ho podem fer des del seu lloc oficial.

.http://www.java.com