Especialistes Mac-Windows

Extreure amb seguretat un pendrive que es resisteix

Els pendrive o llapis de mem貌ria no es poden desconnectar a la brava. Cal que premeu sobre la icona que trobareu al v猫rtex inferior dret de la pantalla, a prop del rellotge, per desconnectar-los amb seguretat. Els pendrive s鈥檃limenten el猫ctricament de l鈥檕rdinador, i si ens saltem aquest pas podem fer-los malb茅 (els llapis i els ports USB). Oi que apaguem els televisors prement un bot贸? Doncs b茅 a ser el mateix.

El que passa 茅s que a vegades, quan tractem de fer aquesta extracci贸 segura, el Windows ens diu que el llapis est脿 ocupat i no ens permet extreure鈥檒. La majoria de vegades, no perqu猫 l鈥檈stiguem utilitzant, sin贸 perqu猫 el propi Windows est脿 fent tasques d鈥檌ndexaci贸.

Aix貌 es soluciona amb una eina present a les darreres versions de Windows, que s鈥檃nomena Resource Monitor. Des de ella, entre altres coses, podem monitoritzar els recursos del sistema, entre ells l鈥檃cc茅s a discs extra茂bles.

Per utilitzar-la nom茅s cal que obrim el di脿leg 鈥淓xecutar鈥 (Windows + R) i escrivim el seg眉ent: perfmon.exe /res. Localitzem la pestanya 鈥淒isc鈥, despleguem el panell 鈥淧rocessos amb activitat de disc鈥. Mirem quins processos l鈥檈stan afectant, els detenim i ja podrem reprendre l鈥檈xtracci贸 segura del nostre dispositiu.