Especialistes Mac-Windows

Flickr

Des de que van aparèixer les càmeres digitals, cada cop acumulem més i més fotos. Les hem anat passant al nostre ordinador. I n’hem fet còpies de seguretat, primer en cd’s i després en discs durs externs. Però darrerament s’està imposant fer-ho en serveis en línia, que ens permeten tenir aquestes còpies a la xarxa totalment automatitzades.

Un dels millors serveis gratuït que hi ha és el que ofereix Flickr. D’una banda, perquè és segur i en garantitza la privacitat (els seus ajustaments es configuren fàcilment). Per l’altra, per tractar-se d’una gran empresa d’internet (pertany a Yahoo!), el qual ens assegura que no desapareixerà d’un dia per l’altre.

Els avantatges respecte als seus competidors són diversos. Ofereix 1TB d’espai (unes 500.000 fotos) i les emmagatzema en la mida original. Disposa de funcions per poder gestionar-les i organitzar-les amb facilitat (Entre elles, la de detectar duplicats). Podem accedir a elles tant des de l’ordinador, com d’una tauleta o un mòbil. I les podem compartir amb d’altres usuaris encara que no tinguin un compte.

I amb l’eina Flickr Uploadr les podem pujar al núvol tant des de Windows com des de Mac.