Especialistes Mac-Windows

http://www.codigos-qr.com

Segur que molts de vosaltres haureu vist un codi com aquest i no sabeu per qu猫 serveix. Doncs es tracta d鈥檜n codi QR (Quick Response Barcode -Codi de resposta r脿pida-), un sistema que permet emmagatzemar informaci贸 en una mena de codi de barres en dues dimensions.


El codi va ser creat per una companyia japonesa l’any 1994, i actualment s鈥檋a fet molt popular perqu猫 permet transmetre informaci贸 de manera r脿pida i efica莽 entre un suport f铆sic (el codi es pot col鈥ocar en un cartell, una revista, un aparador, etc.) i un dispositiu electr貌nic com ara el tel猫fon m貌bil.

La informaci贸 amagada darrera un codi QR pot ser una imatge, un text, un n煤mero de tel猫fon, una targeta de visita o una adre莽a web: les possibilitats s贸n gaireb茅 il鈥imitades.

Per llegir-lo ens cal un tel猫fon m貌bil equipat amb c脿mera, al qual haurem instal鈥at una aplicaci贸 que permeti desxifrar-lo. Una utilitat que ens pot servir 茅s Bidi, compatible tant per Iphone i Blackberry, com per tel猫fons amb sistema operatiu Android, Symbian o Windows Mobile.

Ara b茅, com podem crear codis d鈥檃quest tipus? Doncs 茅s molt senzill. El lloc web Codigos-qr.com disposa d鈥檜n generador autom脿tic que ens permetr脿 crear-los i personalitzar-los. Segur que us far脿 servei.