Especialistes Mac-Windows

Imprimir pantalla

Tot seguint amb les tecles menys 鈥渄esgastades鈥 del teclat, aquest cop us parlarem de la tecla d鈥檌mprimir pantalla (鈥淚mpr Pant鈥, 鈥淧rint Screen鈥 en angl猫s). 脡s una tecla que trobareu en diferents lloc segons el teclat que tingueu, per貌 que habitualment es troba en el bloc situat a continuaci贸 de les tecles de funci贸 (F1, F2, … F12).
Perqu猫 serveix? Per convertir en una imatge el que esteu veient en aquest moment en el vostre monitor. Il鈥ustrem-ho amb un exemple i ens entendrem millor.
Premeu la tecla 鈥淚mpr Pant鈥. Ara aneu a Inicio 鈥 Programas 鈥 Accesorios i obriu el 鈥淧aint鈥. Aneu al men煤 Edici贸n i cliqueu 鈥淧egar鈥. Ja heu creat una imatge del que ten铆eu en pantalla.
Podeu repetir l鈥檕peraci贸 utilitzant ara el 鈥淢icrosoft Word鈥. Us enganxar脿 la imatge en el vostre document de text.
Per貌, quines s贸n les utilitats pr脿ctiques d鈥檃quest bot贸? Moltes. Entre d鈥檃ltres, fer una c貌pia d鈥檜n formulari que acabeu d鈥檕mplir a trav茅s d鈥橧nternet, estalviar-vos prendre nota d鈥檜nes dades que teniu en pantalla i necessiteu guardar, obtenir una imatge que no es deixa desar per un altre m猫tode, etc.
Evidentment, quan capturem una pantalla estarem agafant tamb茅 elements que no necessitem. Per貌 al tractar-se d鈥檜na imatge, sempre la podrem retallar despr茅s amb un programa editor.