Especialistes Mac-Windows

La revolució dels noms de domini

Des del passat 12 d’octubre, ha entrat en vigor la nova normativa aprovada per l’ICANN, organisme que gestiona els noms de domini dels llocs web. Aquesta normativa amplia el que fins ara eren una vintena de terminacions genèriques (.com,.org, .net, etc.), per passar a una llista il•limitada de terminacions formades per noms de ciutats, comunitats, marques o associacions.

Per què ens entenguem: si fins ara hem pogut registrar, per exemple, f1informatics.cat o f1informatics.com, a partir d’ara disposarem del dret de sol•licitar un nou domini al nostre gust, del que podria sorgir una adreça com www.barcelona.f1informatics. Això si, abans haurem d’acreditar el dret a fer servir el nom que demanem i haurem de fer efectiu un pagament d’uns dos-cents mil dòlars.

Durant vuit mesos, l’ICANN portarà a terme un procés d’avaluació dels dominis presentats per resoldre possibles conflictes d’interès entre els aspirants. I s’espera que, cap a primers del 2013, es puguin començar a activar les noves adreces sota aquests dominis.

Moltes empreses i organitzacions, que no estan interessades en el canvi, s’han mostrat preocupades en vista als possibles fraus que poden patir per suplantació d’identitat. I per això ja estan prenent mesures per protegir el seu nom.

En aquesta pàgina podreu trobar una llista de les sol•licituds presentades.