Especialistes Mac-Windows

L’Asus IEEE PC

D’un temps en莽脿 s’ha parlat molt dels “ordinadors de 100 D貌lars”, un projecte impulsat amb la idea de trencar la barrera digital que divideix el planeta, per abastir als m茅s desfavorits amb ordinadors de prestacions b脿siques i un preu molt econ貌mic.

A partir d’aquesta idea s’han comen莽at a comercialitzar a aquesta banda del m贸n, una nova gamma d’aparells similars per貌 amb caracter铆stiques millorades. Un d’ells 茅s el IEEE PC d’Asus, que us presentem aqu铆.

Es tracta d’un ordinador petit, amb un pes que ronda el quilo i una pantalla de 7″. Enlloc de disc dur porta una mem貌ria flash de 4 GB i, per tant no t茅 una gran capacitat d’.emmagatzematge. Aquestes mancances es poden resoldre connectant un monitor, un teclat o un disc dur extern.

Ara b茅, disposa de connexi贸 inhal脿mbrica, Bluetooth, lector de targetes de mem貌ria, altaveus, micr貌fon i c脿mera web, el qual el fan molt atractiu per utilitzar-lo com a quelcom m茅s que un tel猫fon m貌bil o una agenda electr貌nica.

El seu preu ronda els 300 鈧 segons el model (uns venen amb Linux i d’altres amb Windows XP). I el seu nom EEE fa refer猫ncia a la facilitat (Easy) que representa aquesta eina per aprendre, treballar i jugar.

Creiem que 茅s una bona eina per aquells que necessiten despla莽ar-se i disposar d’un dispositiu amb les prestacions b脿siques per treballar. I un excel路lent aparell per introduir-se al m贸n de la inform脿tica, tant per a persones gran com per a nens. Us en continuarem parlant.