Especialistes Mac-Windows

Les pitjors contrasenyes utilitzades a internet

Llocs com LinkedIn o LastFM han sofert els darrers dies el robatori de milers de contrasenyes d’usuari. Aquest fet a fet ha posat en evidència que ningú és immune als atacs cibernètics. Però, al mateix temps, ha posat de manifest que els usuaris continuen fent servir les mateixes contrasenyes per accedir a llocs diferents. I, a més a més, que aquestes són summament dèbils. Tot plegat fa més vulnerables els nostres comptes d’accés als diversos serveis que ens ofereix internet.

Els mateixos pirates informàtics s’encarreguen de penjar aquests llistats de contrasenyes en línia. Això ha permès realitzar diversos estudis sobre quines d’elles són les més utilitzades. I la veritat, és que mirant el llistat costa d’aguantar-se el riure, si tenim present que la més utilitzada és “password” que , per si algú no ho sabia encara, vol dir “contrasenya” en anglès.

La segueixen “123456”, “12345678” i “1234”. No és difícil deduir que la gent decideix quina d’elles utilitzar en funció del nombre de caràcters que sol·licitats. Ara bé, si es demanen lletres i números, els internautes aposten per “abc123”. Però s’emporten el premi “trustno1” (“no confiïs en ningú”) i “letmein” (“deixa’m entrar”).

De moment, entre tots els passwords que lideren el rànquing mundial no n’hi cap que no sigui en anglès. Estarem fent servir contrasenyes més segures?