Especialistes Mac-Windows

Mantenir la confidencialitat a les xarxes socials: Facebook, Hi5, MySpace, etc

Les xarxes socials estan de moda. Molts de nosaltres som afeccionats a visitar les p脿gines de Facebook, MySpace o Hi5. Espais amb diferents caracter铆stiques i diferents nivells de privacitat en les que els usuaris comparteixen tot un seguit de dades personals, que resten disponibles com en un aparador.

El problema es troba en que la gran majoria d鈥檃quests llocs tenen poca cura de la protecci贸 de les dades dels seus usuaris. Nom茅s cal posar com a mostra el fet de que els mateixos prove茂dors accedeixen a la llibreta d鈥檃dreces del nostre ordinador per enviar invitacions.
Per aix貌 cal tenir cura de la informaci贸 que hi deixem perqu猫 pot ser utilitzada per tercers, b茅 sigui comercialment o, cada cop m茅s, de forma fraudulenta. L鈥檃ugment de popularitat de les xarxes socials ha produ茂t tamb茅 un increment del frau d鈥檌dentitat. I la ciberdelinq眉猫ncia ha trobat un fil贸 per obtenir dades personals, que 茅s un dels seus grans objectius.

Amb la finalitat de protegir als usuaris de xarxes socials, l鈥橝gencia Espa帽ola de Protecci贸n de Datos proposa uns quants consells a tenir en compte:

– Dades. Els usuaris han de pensar quines dades personals publiquen i ser conscients de que poden ser llegits per altres.

– Menors. Han d鈥檈vitar revelar el seu domicili o n煤mero de tel猫fon.

– Identitat. Les persones han de plantejar-se utilitzar un pseud貌nim enlloc del seu nom real.

– Privacitat. Cal tenir cura especial a l鈥檋ora de publicar informaci贸 personal d鈥檃ltres, incl貌s fotos, sense el seu perm铆s.