Especialistes Mac-Windows

Outlook Express i Windows Mail desapareixen dels sistemes operatius Windows

Amb l’aparició del Windows 7, desapareix la integració d’un client de correu dins del sistema operatiu. Si sou dels que féu servir habitualment l’Outlook Express, aneu-hi pensant.

Ja amb l’entrada del Windows Vista va haver-hi un canvi de format. L’Outlook Express que coneixem dels Windows pretèrits donava pas a una nova aplicació, el Windows Mail, que evolucionava i millorava al seu predecessor, que s’havia quedat una mica obsolet.

Cal recordar que, a part de l’Outlook Express, el Microsoft Office sempre ha disposat d’un altre Outlook, el Microsoft Outlook, molt més complert, sobretot per disposar de funcionalitats d’organització i calendari.

El primer pas d’aquest procés de desaparició va ser el d’impossibilitar el fet de tenir comptes de Hotmail integrades a l’Outlook Express. Havies d’anar directament a la web per poder consultar el teu correu.

Una mica més tard, apareix una aplicació anomenada Windows Live Mail, que ens permet accedir-hi sense haver d’obrir cada vegada el teu navegador, tot i que el magatzem de correu roman a la xarxa, fora del nostre equip.

Però la desaparició definitiva s’esdevé amb la sortida del Windows 7, potser propiciada per l’assetjament anti-monopoli contra Microsoft.

Això fa que les dues solucions que haguem d’adoptar en un futur siguin dues. La primera és la de migrar el nostre correu a Windows Live Mail. Però si el que volem és que els nostres correus estiguin físicament al nostre disc dur, haurem de passar-nos a Microsoft Outook, sense oblidar altres alternatives que fins ara, a nosaltres, no ens han convençut.