Especialistes Mac-Windows

RSS

L’RSS (Really Simple Syndication), o fil de subscripci贸, 茅s una forma de distribuci贸 de continguts que acostumem a trobar en webs que s鈥檃ctualitzen freq眉entment, el qual ens permet estar al dia de les seves novetats.

Vindria a ser com subscriure鈥檚 a una llista de correu, per貌 sense la mol猫stia que sovint suposa haver de donar la nostra adre莽a de correu i que ens estiguin omplint la b煤stia de propaganda cada dos per tres. I amb la possibilitat de fer les nostres consultes quan m茅s ens convingui.

A m茅s a m茅s, en l鈥橰SS ho trobarem tot en un format on hi domina la informaci贸 i el text sense floritures. Per tant, no ens caldr脿 llegir totes les p脿gines web de cap a peus per trobar all貌 que busquem, ni haurem de suportar les tipografies i colors de cada lloc que visitem.

Identificarem un lloc que disposi de RSS amb aquesta icona taronja que tenim aqu铆 sota. I, clicant-la, podrem sindicar-nos-hi.


Els programes que llegeixen i presenten fonts RSS de diferents proced猫ncies es denominen agregadors. Per貌 tamb茅 podem utilitzar el navegador per llegir-les, i afegir-les 茅s tant f脿cil com desar una p脿gina als Favorits.