Especialistes Mac-Windows

Smart TV, la televisió que ens espera

Cada cop són més els aparells que es connecten a internet i tenen usos similars als dels nostres ordinadors personals. Parlem de tauletes i telèfons, però també dels Smart TV.

Un Smart TV és un televisor que serveix per a quelcom més que per veure la televisió.

Ens permet accedir a qualsevol dispositiu extern que li connectem (discs durs, llapis de memòria, etc.), per visionar-hi pel•lícules y fotografies o escoltar-hi música.

Disposa d’accés a internet, amb el qual podem navegar per la web. I sobretot, gaudir de la televisió a la carta, ja sigui a través de l’oferta dels canals tradicionals com de videoclubs online.

A la manera dels Smartphones, hi podem instal•lar aplicacions específiques per connectar-nos a les xarxes socials, jugar, fer videoconferències, etc.

Tot això a través d’uns panells de control cada cop més intuïtius i funcionals, que ens permeten anar d’un lloc a l’altre en un moment.

Uns panells als que podem accedir a través del comandament a distància, però també amb teclats o aplicacions per telèfon mòbil. Tot i així, aquesta maniobrabilitat encara és un aspecte a millorar. En aquesta direcció, ja comencen a aparèixer models amb control de veu i gestual.

De moment, no existeix un sistema únic, i cada fabricant té el seu propi. Però la majoria d’ells s’han unit a la recerca d’un Standard.

En aquest allau d’innovacions tecnològiques en el que vivim, ens pot fer recança pensar que el nostre Smart TV es quedi obsolet en dos dies. I no té perquè ser així, perquè els fabricants ofereixen l’opció d’anar actualitzant el software de l’aparell periòdicament. I alguns també oferiran la possibilitat de que es pugui actualitzar part del seu hardware.

I si, de moment, això ens fa patir o no disposem d’un Smart TV, hi han aparells externs que ens poden ajudar a convertir-lo. En qualsevol cas, aquesta és la televisió que ens espera.