Especialistes Mac-Windows

Sobre els avisos de privacitat al mur de Facebook

Molta gent penja avisos al seu mur de Facebook, amb un text d鈥檃paren莽a legal, on avisa sobre l鈥檃utoria de les dades, fotografies, etc.

Doncs resulta que aix貌 no serveix per res. 脡s el que s鈥檃nomena un HOAX, una mena de llegenda urbana que no t茅 cap valor legal.

"Avisos de privacitat al Facebook"

L鈥櫭簄ic que t茅 validesa en aquest cas 茅s l鈥檃cord de condicions d鈥櫭簊 que signem quan ens registrem a Facebook. I necessitar铆em l鈥檃juda d鈥檜n expert legal per discutir-ne la majoria.

El que recullen, a grosso modo, aquestes condicions d鈥櫭簊 茅s que tot el que pengem a la xarxa 茅s nostre. I que en podem controlar com es comparteix a trav茅s de la configuraci贸 de privacitat i de les aplicacions. Tots les haur铆em de tenir ajustades, per definir qui pot veure i com la nostra activitat.

Aix貌 si, Facebook utilitza les fotos de perfil dels usuaris per fer publicitat dintre seu (del tipus 鈥渁 aquest amic li agrada…鈥). I tamb茅 s鈥檃torga el perm铆s d鈥檜tilitzar dins de la xarxa del contingut que pengem, alliberat de drets d鈥檃utor.

Si no hi estem d鈥檃cord cal que anem a la Configuraci贸 del compte, Anuncis i desactivem les opcions que considerem oportunes.