Especialistes Mac-Windows

http://twitter.com

Twitter 茅s un servei de publicaci贸 de missatges curts que ens permet estar en contacte en temps real amb persones del nostre inter猫s. Aix貌 es fa a trav茅s de missatges de text d’una longitud m脿xima de 140 car脿cters (denominats tweets o tuits), que podem llegir a trav茅s del seu lloc web. O, m茅s generalment, a trav茅s de tel猫fons m貌bils d鈥櫭簂tima generaci贸 amb connexi贸 a internet (smartphones).

脡s una aplicaci贸 que reuneix caracter铆stiques dels blocs, les xarxes socials i la missatgeria instant脿nia, per貌 amb una manera de relacionar als usuaris molt diferent respecte a d鈥檃ltres aplicacions similars com ara Facebook. Al Twitter no s鈥檃costuma a demanar perm铆s per seguir els missatges de la resta. I podem seguir els missatges de qui vulguem encara que aquest no segueixi els nostres.

Si el que ens agrada 茅s destriar el blat de la palla, Twitter tamb茅 ens pot resultar una eina 煤til, perqu猫 la informaci贸 que es transmet 茅s, per raons d鈥檈spai, m茅s concisa i directa. I podem estar al dia tant dels nostres seguiments com dels dels nostres seguidors.

Malgrat que encara no sigui una utilitat que disposi d鈥檜na interf铆cie en catal脿, la majoria dels seus termes s鈥檋an anat traduint. Per aix貌 dels tweets molts en diem 鈥淧iulades鈥. Tot i aix铆, sobreviuen molts termes de l鈥檃ngl猫s com trending topic (tema del dia).

Si us interessa podeu fer el xafarder a http://twitter.com (no cal estar registrat per ser un follower o seguidor). Si us doneu d鈥檃lta podreu comen莽ar a dir-hi la vostra. I per saber que diem nosaltres鈥