Especialistes Mac-Windows

Un estudi compara la pirateria del cine i la música

Professors de la Universitat de Portsmouth han realitzat un estudi sobre la pirateria de continguts audiovisuals. En ell, han arribat a la conclusió de que els pirates del cine són més “legals” que els de la música.

A les persones que descarreguen il•legalment pel•lícules també els agrada molt anar al cine i, fins i tot, paguen per veure continguts online. Acostumen a ser homes joves, de ciutat, amb un nivell econòmic més alt. Pretenen estalviar-se diners, però també creuen que amb la seva activitat ajuden a difondre les obres. Per això redueixen la seva activitat quan pensen que perjudiquen a la indústria.

Són hàbils amb la tecnologia i disposen d’un equipament més potent. Mentre que piratejar música s’ha convertit en quelcom relativament simple, ràpid i econòmic.

L’únic fre que evita les descarregues il•legals són la por als virus informàtics, que els continguts no coincideixin amb la seva descripció, la dificultat de trobar el que es busca i, finalment, la mala qualitat del que es descarrega.