Especialistes Mac-Windows

Windows 8.1

Sembla ser que Microsoft ha reaccionat i ja es troba al forn la nova versi贸 del seu sistema operatiu, conegut com a Blue i anomenat 8.1.

Amb aquesta evoluci贸 pret茅n corregir la majoria d鈥檌nconvenients amb que els usuaris han topat al passar de Windows 7 a Windows 8. Per exemple, tornar a disposar del tradicional bot贸 d鈥檌nici de Windows. O escollir que el sistema arrenqui amb l鈥檈scriptori tradicional, malgrat que la idea sigui anar migrant les aplicacions cap a la pantalla anomenada Metro.

Amb Windows 8.1 podrem personalitzar m茅s el sistema operatiu i la seva la interf铆cie. Tindrem la possibilitat de tenir el mateix fons de pantalla a Metro com a l鈥檈scriptori, de forma autom脿tica. Les aplicacions no s鈥檃ncoraran autom脿ticament a la pantalla d鈥檌nici i estaran marcades amb una etiqueta, per saber quines s贸n les noves. Millorar脿 el seu funcionament en multitasca. I incorporar脿 un nou explorador d鈥檃rxius, entre d鈥檃ltres.

La cerca 茅s un dels elements m茅s millorats, i en ella hi trobarem els documents, etc. Per貌 tamb茅 s鈥檋i integrar脿 la cerca a la web (de moment exclusivament a trav茅s del cercador de Microsoft, Bing). I tamb茅 es portar脿 a terme dins del servei Skydrive (servei d鈥檈mmagatzematge online, tamb茅 de Microsoft).

Justament aquest nou sistema est脿 molt pensat per treballar amb el n煤vol a trav茅s d鈥 SkyDrive: No descarrega els nostres fitxers sin贸 que nom茅s ens els mostra per identificar-los. Quan necessitem obrir-los, els descarrega a l鈥檕rdinador autom脿ticament. Per貌 tamb茅 podem decidir quins fitxers volem tenia fora de l铆nia.

Windows 8.1 tamb茅 incorpora Internet Explorer 11, la nova versi贸 del navegador preparat per a tauletes. De fet, es tracta de que aquest nou sistema funcioni igual de b茅 a ordinadors amb teclat i ratol铆, com en tauletes amb pantalla t脿ctil.

Windows 8.1 es presenta a final del mes de juny, per貌 es comercialitzar脿 a finals del 2.013. Veurem si s鈥檃compleixen les expectatives.