Especialistes Mac-Windows

Windows o Mac?

A l鈥檋ora de comprar-vos un ordinador, molts de vosaltres us trobareu amb el dilema d鈥檈scollir entre Windows i Mac. Aqu铆 us donarem unes quantes pistes que us poden ajudar a triar.

Comencem desfent mals entesos. Tant els ordinadors amb sistema operatiu Windows com els equipats amb MacOs s贸n PC鈥檚 (de Personal Computer). I a m茅s a m茅s, actualment, ambd贸s utilitzen el mateix tipus de processadors: Intel.

El cas per貌 茅s que, mentre Apple fabrica ordinadors i sistemes operatius, Microsoft nom茅s es dedica als segons. D鈥檃questa manera infinitat de marques produeixen equips compatibles amb Windows, mentre que els Mac s贸n exclusivament ordinadors Apple.

A escala mundial, 9 de cada 10 ordinadors estan equipats amb Windows i nom茅s un 7% duen Mac.

L鈥檜suari de Mac (de Macintosh) se sent atret per la seva imatge de marca i pel seu disseny. Per貌 tamb茅 es veu recompensat amb un equip estable i f脿cil d鈥檜tilitzar.

Microsoft juga amb l鈥檃vantatja de que la majoria d鈥檜suaris s鈥檋an format en l鈥檈ntorn Windows i, com ja saben com funciona, els costa m茅s canviar. Per貌 tamb茅 茅s cert que els equips amb Windows poden ser m茅s inestables.

El Mac t茅 fama de ser un ordinador m茅s especialitzat, i amb m茅s problemes de compatibilitat d鈥檃rxius. Actualment per貌 aix貌 est脿 canviant, i fins i tot un Mac pot admetre la instal鈥aci贸 d鈥檜n Windows.

Les aplicacions m茅s espec铆fiques, tant empresarials com sobretot els videojocs, abunden molt m茅s per a Windows que per a Mac, perqu猫 els programadors apunten cap al mercat m茅s ampli.

Per貌 per la mateixa regla de tres, els Mac tenen menys problemes amb els virus, perqu猫 els programadors de virus s鈥檈stimen m茅s fer la guitza a Microsoft, que t茅 molts m茅s clients.

A l鈥檋ora d鈥檈scollir entre Windows o Mac 茅s bo pensar per qu猫 l鈥檜tilitzarem. Si el que volem 茅s un ordinador amb grans prestacions que, per exemple, ens permeti fer edici贸 de video o dedicar-nos al disseny gr脿fic, un Mac 茅s ideal. De fet no 茅s res m茅s que un PC de gama alta que ens satisfar脿 plenament.

Si el que volem fer 茅s accedir al nostre correu o entrar a les xarxes socials, amb un ordinador senzill equipat amb Windows en tindrem prou.

Nosaltres us atendrem en qualsevol de les dues plataformes. Vosaltres decidiu.