Especialistes Mac-Windows

www.wedecide.cat

WeDecide 茅s un lloc web que serveix per decidir coses dins d鈥檜n grup de gent. No nom茅s temes pol铆tics, sin贸 que tamb茅 pot ser 煤til per prendre decisions en grups d’amics, entitats, associacions o empreses.

Un usuari qualsevol s鈥檋i pot registrar i crear una consulta (anomenada Cide), que pot ser privada o oberta. En funci贸 d鈥檃ix貌, la resta d鈥檜suaris podran votar-la, sense haver de formular-se exclusivament en termes de 鈥渟i鈥 o 鈥渘o鈥.

Es poden donar fins a deu opcions, perqu猫 no tot ha de ser necess脿riament blanc o negre. I els usuaris tamb茅 poden afegir-hi opcions i, alhora, votar per una o varies d鈥檈lles.

Es pot decidir el temps que el Cide romandr脿 actiu, durant el qual els usuaris podran expressar opinions i canviar la seva votaci贸. Perqu猫 avui podem pensar una cosa i dem脿 una altra.

Posem un exemple: una comunitat de ve茂ns vol pintar l鈥檈scala. El president crea un Cide a trav茅s de WeDecide proposant cinc colors, i d贸na una setmana de marge per decidir-ho. Els altres ve茂ns afegeixen cinc colors m茅s, diferents. Durant la setmana els ve茂ns poden votar, donar la seva opini贸 i, si canvien de parer, modificar la seva elecci贸. Al set猫 dia, autom脿ticament, ja tindran el resultat.

Es tracta, en definitiva, d鈥檜n mitj脿 per poder arribar a exercir una mena de democr脿cia directa, de manera r脿pida, efica莽 i efectiva.