Cercadors respectuosos amb la privacitat

Si utilitzeu Google com a cercador predeterminat, us haureu donat compte que moltes vegades sembla que us estiguin llegint el pensament. Els cercadors, i en especial els que un compte d’usuari per iniciar sessió, ens identifiquen i utilitzen el nostre perfil per “millorar els resultats de cerca”. Què és el mateix que dir per rastrejar la nostra activitat i enviar-nos publicitat a mida.

És per això que cada cop més usuaris fan servir cercadors que es centren en la protecció de la privacitat, com DuckDuckGo o Startpage.

Es tracta de motors de cerca que es nodreixen dels resultats del mateix Google o de Yahoo!, però que no recopilen ni comparteixen cap informació de l’usuari. D’aquesta manera, la mateixa cerca feta per diferents usuaris, oferirà els mateixos resultats.

De la mateixa manera, no ens ofereixen resultats “promoguts” per tercers amb finalitats publicitàries.

A més a més, a través de les seves opcions de configuració, podem personalitzar-ne l’aparença: Els colors, les fonts o els temes a utilitzar.

Els resultats de les cerques tendeixen a oferir-nos respostes ràpides i precises, que no requereixin entrar a cap lloc web. Per exemple, si la nostra cerca dóna com a resultat un vídeo de Youtube, el podrem reproduir directament des de la pàgina de resultats.