El nou disseny de Gmail

Ja és aquí el nou disseny de Gmail que incorpora unes quantes novetats destacables, tant a nivell estètic com funcional. Us en farem cinc cèntims.

Una de les idees principals és que no ens moguem de la safata d’entrada. És per això que tenim la possibilitat d’arxivar, eliminar, marcar o posposar un email sense ni tant sols obrir-lo. Únicament passant el cursor per sobre la línia d’un missatge.

A partir d’ara, no caldrà que ens perdem en una cadena infinita de missatges per veure els arxius adjunts, perquè també els podrem obrir directament des de la safata d’entrada.

Podem posposar missatges per veure’ls més tard, el qual els mourà de la safata d’entrada a la carpeta de posposats. Alhora, Gmail incorpora ara també una funció d’assistent, i ens mostrarà missatges del tipus: “has rebut aquest correu fa tres dies. El responem?”. O suggeriments tals com si vols deixar de rebre els missatges d’una llista a la que estàs subscrit i mai obres.

De la mateixa manera, també arriben les respostes intel·ligents, que ens permetran respondre determinants correus amb respostes ràpides. Més endavant es diu que també podrem fer servir una mena de text predictiu, com el dels telèfons mòbils.

A la columna situada a la dreta disposarem ara d’accessos a Calendar, Keep y Tasques. Si els cliquem, la columna s’amplia i podem veure informació útil d’aquestes aplicacions sense abandonar el nostre correu.

Les millores en seguretat també són un tema important. D’aquesta manera, se’ns avisarà cada cop que rebem missatges potencialment perillosos.

I també millora la privacitat. Si activem el mode confidencial, impedirem que es puguin descarregar, reenviar, copiar o imprimir els missatges que enviem. Molt important si compartim informació sensible.

Per activar aquest nou disseny caldrà que ens adrecem a la icona del cargol situada a l’angle dret de la nostra pantalla. I allà escollirem “provar el nou Gmail”. Això funciona amb tots els comptes gratuïts. Si sou usuaris del servei professional de Google, caldrà que ho sol·liciteu al vostre administrador.

Algunes d’aquestes funcionalitats encara no són disponibles per a tothom i s’aniran activant en les properes setmanes.