Els discs durs SSD, la revolució ja és aquí

El disc dur és la part interna de l’ordinador que menys ha evolucionat en els darrers anys. Encara arrosseguem uns dispositius mecànics, lents i poc fiables que ens donen més d’un disgust. Amb l’arribada dels discs SSD (Solid State Drive) això s’ha acabat.

Un disc SSD és un dispositiu que utilitza una memòria similar a la d’un Pendrive. Si n’instal•lem un al nostre ordinador quedarem impressionats amb el canvi. L’ordinador arrencarà aproximadament unes 10 vegades més ràpid. I obrirà les aplicacions en un obrir i tancar d’ulls (5 segons per obrir el Photoshop…).

Al no disposar de parts mòbils, o sigui, de disc giratori, els SSD són més resistent als impactes i a les vibracions. I pel mateix motiu, el seu rendiment és constant i el seu nivell de soroll és 0.

El seu consum d’energia és espectacularment baix. Això ho notareu especialment els que utilitzeu ordinadors portàtils, que veureu augmentada notablement la duració de la bateria.

Són altament fiables i, a més a més, no es fragmenten! I no cal adquirir un ordinador nou per disposar d’aquesta tecnologia. La podem implementar tant en ordinadors de sobretaula com en portàtils.