Mostrar les unitats de disc a l’obrir l’explorador de Windows

A Windows 10, quan obrim l’explorador d’arxius se’ns mostren per defecte les carpetes d’”Accés ràpid”. És a dir, “Escriptori”, “Baixades”, “Documents”, etc.

Per canviar-ho i fer que arrenqui per defecte a “Aquest ordinador”, i d’aquesta manera mostrar directament les unitats de disc a la manera tradicional (C:,D:, etc.), cal que premem a “Arxiu” i després a “Canviar opcions de carpeta i de cerca “.

A la finestra “Opcions de carpeta”, de la pestanya “General”, trobarem com a primera opció “Obre l’Explorador de fitxers a”. Al menú desplegable podrem canviar “Accés ràpid” per “Aquest ordinador”. Ho acceptarem.

I ara, si tanquem l’explorador d’arxius i el tornem a obrir, veurem que entra directament a “Aquest ordinador”, i se’ns mostraran les unitats de disc. Així de fàcil.