Mp3tag

Els “tags” (etiquetes) són unes dades que s’afegeixen als arxius d’àudio per emmagatzemar-hi informació addicional, com ara: el nom de l’artista i de la cançó, la portada del disc, l’any de llançament, etc. Això s’aplica a la música digitalitzada en mp3 i en molts d’altres formats.

Si quan reproduïm una cançó que tenim al nostre ordinador no ens apareix aquesta mena d’informació o és errònia, Mp3tag és l’eina que necessitem. Perquè amb ella podrem editar aquestes etiquetes de les cançons, també dites metadades.

Es poden etiquetar diverses cançons d’un mateix autor o disc alhora, el qual agilitzarà la feina. I d’aquesta manera, després disposarem d’una col·lecció musical on totes les cançons lluiran amb les seves respectives caràtules i la informació detallada que hi haguem afegit. I així ho veurem quan les reproduïm en el nostres dispositiu, com ara al telèfon mòbil.