Radio Garden

Us presentem un web ben vistós: Radio Garden. Es tracta d’un globus terraqui que podem girar, allunyar o apropar al nostre gust. I a mesura que ho fem, anem descobrint puntets de color verd que ens indiquen emissores de ràdio d’arreu del món que podem escoltar al moment.

I a més a més de sintonitzar en directe les emissores de ràdio, també disposa d’un apartat de clips històrics, comentaris de radiooients i sintonies radiofòniques.
Es tracta d’una instal·lació digital creada per varies universitats amb el recolzament d’un estudi de disseny. Forma part d’un projecte d’investigació anomenat Trobades Radiofòniques Transnacionals, on s’explica i s’explora com la ràdio travessa les barreres lingüístiques i geogràfiques.
Hi ha moltes aplicacions al mercat per escoltar la ràdio en línia, però cap lloc que ofereixi una experiència tan visual i interactiva com aquesta. Es troba disponible en un web, on no cal descarregar res per fer-lo servir. Però també està disponible com a aplicació per iOs i Android.