Windows 10 el doble de segur que Windows 7

Windows 10 ha necessitat gairebé tres anys per superar a Windows 7 en nombre d’usuaris. Sovint perquè aquests són reticents a moure’s d’un sistema amb el que es troben còmodes, mentre dubten de la fiabilitat del nou. Però no tenen presents les diferents mesures de seguretat que es van implementant en la nova versió i que el fan més segur. Segons un estudi, gairebé el doble.

Aquest estudi es basa en la identificació de programes maliciosos (malware) detectats en cadascuna de les dues versions del sistema operatiu de Microsoft, sobre una mostra de 27.000 milions d’adreces d’internet diàries. Només el 15% dels arxius totals infectats al 2017 van aparèixer en sistemes amb Windows 10, mentre que un 63% es van trobar a Windows 7. La resta dels equips fins arribar al 100% encara estan equipats amb Windows 8, Vista o XP.

Malgrat aquests resultats, la migració d’un sistema a l’altre segueix sent lenta. I, Windows 7 continua sent el sistema dominant en l’àmbit de les empreses.