Associar arxius amb programes concrets

Sovint ens trobem amb que el programa que ens obre un determinat arxiu no és el que voldríem. Però resulta que està predeterminat per obrir aquest tipus d’arxius i aleshores no ens en sortim. Per exemple, tenim un arxiu de vídeo que el Reproductor de Windows Media no és capaç de reproduir. Com ho fem per dir-li que volem que ens l’obri el VLC?

La solució és força senzilla. Només cal clicar l’arxiu amb el botó dret del ratolí, escollim l’opció “Abrir con” i triem el programa amb el que volem que se’ns obri d’entre els diferents que se’ns proposa.

Ara bé, si el que volem és predeterminar que aquest tipus d’arxiu s’obrin sempre amb aquest programa, a “Abrir con” escollirem “Elegir programa predeterminado…”. I després d’escollir el programa en qüestió marcarem “Usar siempre el programa seleccionado para abrir este tipo de archivos”.