Cobian Backup

Si dies enrere donàvem consells per disposar d’unes bones còpies de seguretat, avui parlem d’una de les millors utilitats per a portar-les a terme.

Sovint, ens trobem que existeix software de lliure distribució amb unes prestacions iguals o superiors al de pagament. Aquest és el cas de Cobian Backup, un programa que ens permet fer unes rèpliques d’allò més acurades.

Amb el Cobian podem programar quan i com volem que es facin les còpies. Si volem que sempre es copiï tot, o si només volem que s’hi afegeixi el que és nou o ho ha estat modificat. Si volem que recuperi les còpies programades que no s’han pogut fer perquè l’ordinador estava apagat. O si ens cal que es tanqui algun programa automàticament (per exemple, l’Outlook) per poder portar-les a bon port. I que l’ordinador s’apagui automàticament quan el backup s’hagi acabat.

I si després de programar-ho tot, les còpies es fan soles… Què més volem?