Codigos-qr.com

Segur que molts de vosaltres haureu vist un codi com aquest i no sabeu per què serveix. Doncs es tracta d’un codi QR (Quick Response Barcode -Codi de resposta ràpida-), un sistema que permet emmagatzemar informació en una mena de codi de barres en dues dimensions.

El codi va ser creat per una companyia japonesa l’any 1994, i actualment s’ha fet molt popular perquè permet transmetre informació de manera ràpida i eficaç entre un suport físic (el codi es pot col•locar en un cartell, una revista, un aparador, etc.) i un dispositiu electrònic com ara el telèfon mòbil.

La informació amagada darrera un codi QR pot ser una imatge, un text, un número de telèfon, una targeta de visita o una adreça web: les possibilitats són gairebé il•limitades.

Per llegir-lo ens cal un telèfon mòbil equipat amb càmera, al qual haurem instal•lat una aplicació que permeti desxifrar-lo.

Ara bé, com podem crear codis d’aquest tipus? Doncs és molt senzill. El lloc web Codigos-qr.com disposa d’un generador automàtic que ens permetrà crear-los i personalitzar-los. Segur que us farà servei.