Consells sobre consum, ús i manteniment de les bateries i els carregadors dels ordinadors portàtils

És convenient deixar connectat el nostre portàtil a la xarxa si la bateria ja està carregada? La resposta a aquesta i altres qüestions sobre aquest tema les trobareu aquí.

Si tenim l’ordinador apagat, és preferible desconnectar-lo de la corrent, perquè tot i tenir la bateria carregada, els components interns del portàtil consumeixen una petita quantitat d’energia. El mateix passa si només tenim endollat el carregador, encara que a l’altre extrem l’ordinador romangui desconnectat.

El fet de treballar sempre amb el portàtil connectat no representa cap problema, però és recomenable deixar descarregar la bateria un cop al mes com a mínim. Si no ho fem, el dia que volguem treballar sense ella haurà perdut capacitat, i se’ns esgotarà de seguida.

En el cas de que perdem o se’ns espatlli el carregador i no em poguem trobar-ne un altre de la mateixa marca i model, hem d’assegurar-nos que el que obtinguem proporcioni el mateix voltatge, la mateixa intensitat de corrent i, és clar, que coincideixin el connector i la polaritat.