El botó dret del ratolí

El ratolí és l’eina que més ens enganxa a l’ordinador. Tanmateix, en gastem molt el botó esquerra i fins i tot la rodeta, però el botó dret també té utilitats molt pràctiques que aquí us desvetllarem. Perquè, de fet, segons les investigacions portades a terme per Microsoft, el 75% d’usuaris de Windows no el fan servir mai.

La més coneguda és la que ens fa aparèixer un menú anomenat contextual, que ens ofereix diferents opcions a realitzar. Sempre que vulguem portar a terme alguna acció i no sabem des d’on s’executa, fer un clic amb el botó dret ens pot donar la solució.

Una altra funció, molt menys coneguda, és la que ens ofereix si utilitzem el botó dret per arrosegar un document d’un lloc a un altre. En el moment en que el deixem anar ens apareixerà un menú que ens oferirà la possibilitat de copiar, moure o crear un accés directe de l’element en qüestió.

Per exemple, si volem copiar una icona del menú de programes a l’escriptori podem clicar-la amb el botó dret, arrossegar-la a un espai en blanc del mateix i, quan deixem anar el botó, el menú ens donarà l’opció de copiar-la. Tota una troballa!