Passar música d’un CD a l’ordinador

Les cançons d’un CD no es poden copiar en un PC només arrossegant-les del disc a l’ordinador. Tenen formats diferents: el CD és àudio i no conté dades informàtiques. Per això, si volem passar la música dels nostres cd’s a l’ordinador ens cal convertir-les. I el millor és fer-ho al format més estès, que és en mp3.

Per a fer-ho només necessitem utilitzar el reproductor de Windows Media, disponible en tots els equips amb sistema operatiu Windows. En ell podem ajustar la qualitat de les cançons que importarem des del menú Herramientas – Opciones (si no el tenim a la vista, farem clic amb el botó dret a sobre de la barra superior) i a la pestanya “Copiar música desde CD”, on escollirem que ho volem fer en format mp3 (wma, per defecte). També seleccionarem la qualitat de l’àudio, entre 128 i 192 Kbps.

Acceptarem i ja podrem passar a la pestanya “Copiar”, on podrem escollir si volem importar tots o només alguns temes. És possible, que si estem connectats a internet, el sistema obtingui informació sobre l’autor i els títols de les cançons i el disc.

Fet això, trobarem les nostres cançons a la carpeta “Mi Música” de “Mis Documentos”. Ja les podrem escoltar o, si ens convé, passar-les al nostre reproductor portàtil.