Actualitzar els complements dels navegadors d’internet

Una de les tècniques més utilitzades pels pirates informàtics per prendre el control dels ordinadors, és aprofitar les vulnerabilitats existents en les aplicacions que no s’han actualitzat. És per això que cal mantenir al dia el seu sistema operatiu (Windows o iOs). També el o els navegadors de internet que utilitzem (Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, etc.).

Però sobretot els seus complements o “plugins”, que acostumen a generar els forats de seguretat més grans. Alguns segur que us sonen. Oi que heu sentit parlar, per exemple, de Java o d’Adobe Flash?

Gràcies a aquest tipus de complements podem accedir a certs continguts de internet, especialment de tipus interactiu i multimèdia, com ara vídeos, animacions o aplicacions.

És cert que, avui en dia, els nous models web i el llenguatge de programació HTML5 els ha anat arraconant. Però com molts desenvolupadors no actualitzen les seves plataformes als nous estàndards, els hem de fer servir per força si no volem quedar-nos sense el que volem veure.

És per això que resulta imprescindible mantenir el nostre ordinador actualitzat amb les darreres versions d’aquests, desinstal·lant alhora totes les versions obsoletes dels mateixos.