Aliança entre Microsoft i Dropbox

Microsoft i Dropbox s’han aliat. D’aquesta manera es podrà utilitzar el servei d’emmagatzematge al núvol de Dropbox, per desar-hi directament els arxius creats amb Microsoft Office (Word, Excel, Powerpoint, etc.).

Això representarà una potenciació d’aquesta popular suite ofimàtica, sobretot en els usuaris que l’utilitzin en aplicacions basades en web (Office 365), o a les dissenyades específicament per a smartphones i tablets.

L’objectiu és aconseguir que els usuaris utilitzin l’Office a través de subscripció, i el puguin fer servir tant en entorn Windows com Mac. Però també i sobretot en tauletes, tant si disposen de sistema operatiu Android com iOS (iPad).

Els seus usuaris podran obrir i editar els seus documents allà on siguin. I d’aquesta manera s’aferrissarà la competència amb Google, que a través de Google Apps ofereix un servei similar amb Google Docs i Google Drive.

Microsoft ja disposa del seu propi servei d’emmagatzematge (OneDrive). Però si tenim en compte que més de 35.000 milions de documents d’Office estan emmagatzemats en l’actualitat a Dropbox, aquesta aliança no sorprendrà a ningú.