Com netejar un monitor de LCD, LED o plasma

Abans, quan els monitors duien pantalles CRT, no calia prendre cap precaució especial per netejar-los.

Però ara, amb les pantalles planes de LCD, LED o plasma, és precís utilitzar materials específics i seguir tot un seguit de passos, ja que són molt més delicats.

Per mantenir la pantalla del nostre ordinador neta és important evitar tocar-la amb els dits. Tampoc l’exposarem a determinats ambients on s’hi generin partícules que, sense adonar-nos, la puguin marcar (per ex. la cuina). I si no l’hem de fer servir durant un temps, és millor tapar-la o desar-la en un lloc tancat.

Si hem de netejar el monitor, el primer que hem de fer és apagar-lo. Agafar un drap suau, que no faci borrissol, i començar repassant el marc. Després seguirem amb la pantalla, pensant en la seva fragilitat i fregant-la amb suavitat. Es recomana evitar els tovallons o el paper de cuina.

Després, podem utilitzar algun líquid netejador que aconseguim en alguna botiga especialitzada. Però també podem fer servir la nostra pròpia recepta casolana. Per exemple, barrejant aigua tíbia destil•lada amb unes gotes de rentavaixelles. O fent una solució a parts iguals de vinagre i aigua destil•lada.

Sempre aplicarem el líquid sobre el drap, mai sobre la pantalla directament. I després de netejar-la, en passarem un altre de sec per eixugar-la.