Controlar el consum de dades mòbils

Quan ens connectem a internet a través dels nostres mòbils i tauletes fora de xarxes wifi, cal que controlem el consum de dades. Més que res per no quedar-nos sense connexió 3G o 4G, abans d’hora o per evitar rebre càrrecs inesperats. Tot depèn de la tarifa que tinguem contractada.

Per això és convenient saber quines són les aplicacions que consumeixen més dades i tenir-ho en compte. Per exemple, les xarxes socials: En una hora navegant a Facebook podem consumir fins a 90 MB (2,7 GB al mes!). Això es degut sobretot a la reproducció automàtica de vídeos que, tanmateix, es pot desactivar.

En general, qualsevol aplicació des de la que descarreguem imatges o vídeos, ja és una font de consum de dades més o menys important. Des de Whatsapp a Instagram.

Ara bé la música i el vídeo en “streaming” a través d’aplicacions com Spotify o Youtube s’emporten la palma. En funció de la qualitat del servei podem estar gastant entre 340 i 2.025 MB en una hora! Sort que Youtube ajusta automàticament la qualitat de vídeo en funció de la nostra connexió.

Normalment no fem cas del nostre consum. Fins que un dia ens adonem que no podem ni enviar una foto per Whatsapp. Per això és millor prevenir, tenint en compte quines són les aplicacions que més consumeixen. I procurar fer descàrregues i actualitzacions només quan disposem de connexió wifi. També podem instal·lar-nos alguna aplicació que ens indiqui el nostre consum actual, com les que ofereixen les pròpies operadores.